Bihać Mix sportova (BI) Novosti

Poraz kuglašica Bihaća od Kozare

Jučer je u Gradišci odigrana derbi utakmica 8. kola Premijer lige BiH za žene, a kuglašice Bihaća su poražene od Kozare rezultatom 5:3.

Naše kuglašice su dobro otvorile meč Uremović/Gašević- Halilović 0:1 (0:4, 451:507)

Zlojutro- Smajić Una 1:0 (3:1, 543:500)

Nakon prvog bloka kuglašice Bihaća imale rezultat 1:1 u poenima i plus trinaest čunjeva.

Potom na stazu izlaze Jojinović- Kličić Rada 1:0 (3:1, 522:492)
Blagojević – Rahmanović Rešida 0:1 (1:3, 510:525)
Bila je ovo veoma zanimljiva i teška utakmica za naše kuglašice, a domaćini su imali veliku podršku publike tokom susreta.
Nije loše izgledalo za Bišćanke, moglo bi se reći, mada im čišćenje nije išlo za rukom, imale su puno proboja kroz sredinu, kako se to kaže u kuglaškom žargonu “durbine” ili “durhovi”, a to je ustvari i prouzrokovalo porazu naših kuglašica.
Ipak se i drugi par naših kuglašica nekako isčupao, tako da je našem trećem paru ostavio rezultat 2:2 u poenima i plus dva čunja za domaće kuglašice.
Treći par Kovačević – Selimović Nasha 1:0 (3:1, 535:494)
Kalinac – Bratić Senada 0:1 (1:3, 515:548)
Selimović i Bratić su bile uvjerene da će moći dovesti ekipu do pobjede ali na veliku žalost Selimović, na stazi br. 1, pa potom na stazi br. 3 je loše odigrala i jednostavno kod toliko loših hitaca se nije moglo više.
Na drugoj strani naša kuglašica Senada Bratić je držala neizvijesnost utakmice ali pošto je Selimović podbacila izostala je pobjeda naših kuglašica.
Ovo je bila jedna veoma napeta utakmica u kojoj su Bišćanke uzele trinaest setova, dok su domaće kuglašice osvojile jedanaest setova i uslijedio je poraz za svega deset čunjeva a u poenima 5:3.
U subotu KK Bihać će u okviru 11. kola Premijer lige BiH, ponovo odigrati susret sa Kozarom ali ovaj put u ulozi domaćina, gdje kuglašice Bihaća očekuju mnogo bolju partiju.
Facebook Comments