Mix sportova (V.K.) Novosti V. Kladuša

Izbor sportiste Velika Kladuša za 2017. godinu: Najboljim proglašeni Benjamin Ćerimović i Selma Smlatić

Tradicionalna manifestacija Izbor sportiste, sportskih radnika i sportskih kolektiva Općine Velika Kladuša za 2017. godinu održana je u utorak, 20. februara. Manifestacija  je upriličena u povodu 23. februara, Dana Općine Velika Kladuša. U organizaciji Sportskog saveza općine Velika Kladuša dodijeljeni su pehari, plakete i posebna priznanja dobitnicima u raznim kategorijama.Najboljim sportašem za 2017. godinu proglašen je Benjamin Ćerimović, najbolji strijelac prve nogometne lige USK-a, u sezoni 2016./17., jedan od najboljih mladih nogometaša USK-a, te jedan od najzaslužnijih za ostvarene rezultate NK „Mladost“ Vrnograč. Najboljom sportašicom u 2017. godini proglašena je Selma Smlatić, članica KK „Regeneracija“. Selma je osvojila drugo mjesto na Prvenstvu BiH, peto mjesto na Balkanskom prvenstvu, te je vlasnica velikog broja osvojenih medalja na međunarodnoj i domaćoj karate sceni.

Najbolji sportski klub za 2017. godinu je AK „Krajišnik“ Velika Kladuša koji su osigurali prvu klubsku titulu prvaka BiH za Veliku Kladušu. Sveukupni su prvaci BiH, juniorski prvaci BiH, kadetski vice prvaci BiH, kadetski prvaci FBiH, juniorski prvaci FBiH, seniorski viceprvaci FBiH, izboren plasman na Evropsko klubsko prvenstvo, te osvojen veliki broj medalja na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Sportski radnik za 2017. godinu je Safet Ćordić iz NK „Krajišnik“ koji je dao veliki doprinos spašavanju Kluba, izgradnji sportske infrastrukture, ustroju i reorganizaciji Kluba kao i ostvarenju finansijskih prihoda, što je Klub usmjerilo ka boljem funkcioniranju, te postizanju boljih sportskih rezultata.

Sportski trener za 2017. godinu je Mirzet Beganović iz KK „Regeneracija“ koji je u 2017. kao trener osvojio drugo mjesto u Hrvatskoj u Umagu na Svjetskom kupu, drugo mjesto u Prištini na Kosovu na Evropskom prvenstvu regija, dvije bronzane medalje na Balkanskom i deset medalja na Državnom prvenstvu.

INVALIDNI SPORT

Najbolji sportista u ovoj kategoriji za 2017. godinu je Emir Sarajlija. Najbolji trener u kategoriji invalidni sport za 2017 je Izet Velagić. Posebno priznanje dodiejljeno je OKI „Panda“ za ostvarene rezultate u 2017. godini, kao i za veliki doprinos razvoju invalidnog sporta, sjedeće odbojke.

ŠKOLSKI SPORT – OSNOVNE ŠKOLE

Najbolja učenica: Berina Murić- Osnovna škola 25. Novembar. Berina je postigla odlične rezultate u atletici i odbojci na školskim prvenstvima Unsko-sanskog kantona. Najbolji učenik je Rizvić Armin – Osnovna škola „Podzvizd“. Najbolja škola je Osnovna škola „25. novembar“. Najbolji pedagog je Zlata Ahmetašević (OŠ „Podzvizd“).

ŠKOLSKI SPORT – SREDNJE ŠKOLE

– Najbolja učenica je Amina Šećić – JU I SŠ „Dr. Husein Džanić“. Amina je postigla odlične rezultate u košarkaškom sportu na školskim prvenstvima USK-a. Najbolji učenik je Haris Ćufurović – JU I SŠ „Dr. Husein Džanić“ Velika Kladuša, jedan od najzaslužnijih za osvajanje 2. mjesta na Kantonalnom školskom prvenstvu u košarci. Najbolji pedagog je Ćazim Hadžić – JU Gimanzija Velika Kladuša.

SPORTSKA NADA

U ovoj kategoriji u svrhu daljeg podstreka i motivacije za postizanje što boljih sportskih rezultata nagrađeni su najmlađi sportisti. Mlade sportske nade od kojih se u budućnosti očekuju vrijedni rezultati:

– Kenan Velić – AK “Krajišnik”

– Maid Mustedanagić – NŠ Zvijezda

– Danis Okanović – ONŠ “Kladuša 2008”

– Amina Kačar – ŽOK Velika Kladuša

– Sara Rekić – KK “Regeneracija”

– Amila Alibašić – “KK Fudokan”

– Almin Rizvić – KK “23. Februar”

– Dejan Dmitrović – NK “Mladost” Vrnograč

– Faris Rahmanović – NK “Krajišni”

– Zuhdija Pehlić – Košarkaški klub “Krajišnik”

– Harun Keserović – NŠ “Lav”

POSEBNA PRIZNANJA

Dino Šabić (NK Krajišnik), jedan od najboljih mladih igrača USK-a, član reprezantacije USK-a.

Adna Delić- KK Regeneracija, prvakinja Bosne i Hercegovine u karateu.

Hasan Džaferović – Košarkaški klub „Krajišnik“, jedan od najboljih mladih košarkaša USK-a, dao veliki doprinos uspjesima kluba u ligama USK-a.

POSEBNA PRIZNANJA – KLUBSKA

– NK „Krajišnik“ – kadetska selekcija za osvojeno prvo mjesto na Prvenstvu USK-a u sezoni 2016/17.

– NK „Mladost“ Vrnograč  za osvojeno drugo mjesto u konkurenciji seniora na Prvenstvu USK-a u sezoni 2016/17.

– Konjički klub „Krajišnik“ za ostvarene sportske rezultate u 2017 godini, kao što su niz prvih mjesta na jakim međunarodnim utrkama u regionu.

– AK „Krajišnik“ za osvojenu titulu viceprvaka BiH u kategoriji kadeta.

– KK „Regeneracija“ za ostvarene rezultate na Balkanskom, medjunarodnom    i drzvanom nivou u kategorije djece i mladih.

– Aero klub „Jastreb“ za titulu prvaka BiH u disciplini prelet paraglajderom.

– Košarkaški klub „Krajišnik“ za prvo mjesto u ligi USK za predpionire i pionire, te uspješan nastup ostalih selekcija.

– USR „Štuka“ za osvojeno prvenstvo BiH u disciplini lov na šarana i učešće na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj.

– SPK „Gloria“, za ostvarene rezultate u 2017 godini u sportskom plesu na domaćim i međunarodnim takmicenjima.

POSEBNA PRIZNANJA – POJEDINAČNA

– Enver Bajrektarević za rezultate u školskom sportu i doprinos razvoju školskog sporta.

– Aziz Hušidić za doprinos razvoju sporta i izdavanje monografije ABC Podzvizd.

– Almin Feriz za ostvarene rezultate sa Košarkaškim klubom Krajišnik, osvojeno prvo mjesto u ligi USK-a sa predpionirima i pionirima.

– Sandin Bajrić za doprinos razvoju i promociji školskog sporta i biciklističkog sporta.

– Šerif Hušidić za doprinos razvoju školskog sporta i veliki doprinos uspjesima i funkcionisanju NK „Mladost“ Vrnograč.

– Haasin Karajić, kapiten juniorske ekipe AK Krajišnik koja je osvojila prvo mjesto na Prvenstvu BiH i izborila plasman na Evropsko klubsko prvenstvo u Portugalu.

PIONIR/KA, KADET/KINJA, JUNIOR/KA

Najbolja pionirka: Sumeja Bašić-KK Regeneracija, prvo mjesto na Prvenstvu BiH, trece mjesto na Balkanskom prvenstvu, te niz uspješnih nastupa na medjunarodnoj i domacoj sceni.

Najbolji pionir: Anel Dolić-AK Krajišnik-prvak BiH u disciplini 1000 metara, viceprvak BiH u disciplini kros, ekipini prvak BiH u krosu, te ekipni viceprvak u kategoriji kadeti.

Najbolja Kadetkinja: Lejla Kudić-KK Regeneracija, prvo mjesto na Prvenstvu BiH, trece mjesto na Balkanskom prvenstvu te jos niz medjunarodni uspjeha.

Najbolji kadet: Sanel Dolić-AK Krajišnik, ekipni prvak BiH u krosu, viceprvak BiH u pojedinačnoj konkurenciji, treci mjesto na 23. Osterlaufu u Minhenu, član ekipe koja je Izborila plasman na Evropsko prvenstvo u Portugalu.

Najbolja juniorka: Ema Nadarević-KK Regeneracija, drugo mjesto na Prvenstvu BiH, drugo mjesto Grand prix u Hrvatskoj, drugo mjesto u Pristini na Kosovu na Prvenstvu Evropskih regija, višestruka dobitnica priznanja najbolje sportašice Velike Kladuše.

– Najbolji junior: Ajdin Rošić-NK Krajišnik, jedan od najboljih nogometaša USK-a u kategoriji juniora, jedan od najzasluznijih za odlicne partije i rezultate juniorske ekipe NK Krajišnik.

PRIZNANJA

–        Radio Velika Kalduša, za veliki doprinos promociji i medijskoj podršci naših sportskih kolektiva, sportskih rezultata i sportskih događaja.

–        Zahid Zako Topić za promociju, očuvanje i arhiviranje sportske baštine naših sportskih klubova, rezultata i događaja.

–        Prof.dr. Sulejman Kendić za nemjerljiv akademski i načni doprinos razvoju sporta, autor velikog broja izdanja sportske literature, veliki promotor biciklističkog sporta i zdravog načina života.

–        Ena Latić, posebno priznanje za našu najuspješniju sportašicu dijaspore; Ena je reprezantativka USA u karateu i trostruka svjetska prvakinja.

Čestitamo svim dobitnicima priznanja uz puno sportske sreće i dobrih rezultata.

RVK

Facebook Comments