Nogomet (V.K.) Novosti V. Kladuša

ONŠ „Kladuša 2008“: Na V Međunarodnom turniru najviše pokazala NŠ „Talent“

U organizaciji ONŠ „Kladuša 2008“ proteklog vikenda (10. i 11. februara) održan je V Međunarodni malonogometni turnir na kojem je učešće uzelo 40 ekipa raspoređenih u grupe prema uzrasnim kategorijama. Prvog dana vikenda održano je takmičenje za 2006. i 2008. godište, dok je drugog i finalnog dana održano za 2007. i 2010. godište. Na ovom turniru najviše uspjeha imala je NŠ „Talent“ iz Cazina koja je osvojila prve pozicije u kategorijama 2008. i 2010. godište. Na turniru su u svakoj kategoriji proglašeni najbolji igrač golman i strijelac.Predsjednik ONŠ „Kladuša 2008“ Enver Bajraktarević izuzetno je zadovoljan organizacijom turnira i kako je sve proteklo.

Bajraktarević je dodao da je izuzetno važno što je turniru prisustvovao prijatelj kluba i jedan od menadžera NK „Dinamo“, Izudin Mustedanagić koji je inače iz Velike Kladuše. Mustedanagić je tom prilikom odabrao pet igrača koji bi u narednom periodu moglio stvariti i potencijalnu suradnju s klubom iz Hrvatske. Tom prilikom odabrani su: Amar Šakanović i Amil Miljković iz ONŠ “Kladuša 2008, Ermin Beganović i Samil Delić iz NŠ „Lav“ Velika Kladuša i Maid Mustedanagić iz NŠ „Zvijezda“ Velika Kladuša.

Pregled rezultata po kategorijama:

2006. godište:

 1. NK „Atletico“ – Orašje (Akademija Dinamo)
 2. NŠ „Zvijezda“ Velika Kladuša
 3. ONŠ „Kladuša 2008“ Velika Kladuša
 4. NK „Radnički“ Ripač

Najbolji igrač u ovoj kategoriji je Damir Nurkić (NK „Atletico“ – Orašje), najbolji golman Amil Miljković (ONŠ „Kladuša 2008“), dok je titulu najboljeg strijelca ponio Maid Mustedanagić (NŠ „Zvijezda“).

2008. godište:

 1. NŠ „Talent“ Cazin
 2. NK „Metalac“ Bihać
 3. NK „Korana“ Karlovac
 4. ONŠ „Kladuša 2008“ Velika Kladuša

Najboljim igračem proglašen je Muharem Ćehić (NK „Metalac“), najbolji golman je Mirza Topić (NŠ „Talent“), a najbolji strijelac Almir Topić (NŠ „Talent“).

2007. godište:

 1. NŠ „Feniks“ Bosanska Krupa
 2. NK „Delmar“ Pula
 3. NK „Slunj“ Slunj
 4. NŠ „Lav“ Velika Kladuša

Najbolji igrač u ovoj kategoriji je Alim Mašović (NŠ „Feniks“), najboljim čuvarem mreže proglašen je Valentino Matošević (NK „Delmar“), dok je najbolji strijelac Ivan Vučeta (NK „Slunj“).

2010. godište:

 1. NŠ „Talent“ Cazin
 2. NŠ „Feniks“ Bosanska Krupa
 3. ONŠ „Kladuša 2008“ Velika Kladuša
 4. NŠ „Zvijezda“ Velika Kladuša

Najboljim igračem u najstarijoj uzrasnoj kategoriji proglašen je Eman Šakanović (ONŠ „Kladuša 2008“), najboljim golmanom Faris Šišić (NŠ „Talent“), a najboljim strijelcem Maid Salkić (NŠ „Talent“).

Bajraktarević je ponosan na činjenicu da su sve ekipe po završetku turnira obećale da će i narednih godina biti učesnici ovog turnira, te da će nastaviti sportsku suradnju sa ONŠ „Kladuša 20018“ koji će također biti njihovi gosti.

RVK

 

Facebook Comments