Nogomet (V.K.) Novosti V. Kladuša

Seniori NK „Krajišnik“ dobili novu opremu: U proljetni dio prvenstva u novom ruhu

U Gradskoj sportskoj dvorani u nedjelju, 04.februara Uprava NK „Krajišnik“ izvršila je podjelu komplet nove opreme za seniorski tim. Kompletnu opremu renomirane marke “GIVOVA” Uprava kluba obezbjedila je za vrijeme zimske pauze. Inače, oprema je trebala biti prezentirana u subotu na prijateljskoj utakmici u Karlovcu sa NK „Karlovac 1919” koja je odgođena zbog obilnih snježnih padavina.

Ovom prilikom prezentirana je i nova igračka garnitura (dres i šorc) u kojoj će igrači velikokladuškog „Krajišnika“ nastupati u proljetnom dijelu prvenstva Druge lige FBiH grupa „Zapad“.

Podsjećamo, prije dvadesetak dana oprema je uručena i omladinskim selekcijama NK „Krajišnik“.

Inače, pripreme nogometaša velikokladuškog „Krajišnika“ za proljetni dio prvenstva u Drugoj ligi FBiH – grupa „Zapad“ otpočele su od 27.januara. Proljetni dio prvenstva u Drugoj ligi FBiH – grupa „Zapad“ počinje 10./11.marta, a prvu utakmicu igrači velikokladuškog „Krajišnika“ odigrat će na gostujućem terenu u Vitezu protiv istoimenog domaćina.Uprava NK „Krajišnik“ na čelu sa predsjednikom Safetom Ćordićem nakon projekta nabavke opreme za cijeli Klub ima i niz drugih planova na poboljšanju kako infrastrukture tako i rezultata u svim kategorijama, a jedan od ciljeva u ovoj godini je i ponovni priključak kvalitetnoj ligi BiH koja se igra za kadete i juniore.

Radio VK

Facebook Comments