Nogomet (V.K.) Novosti V. Kladuša

Počele pripreme igrača NK „Krajišnik“ za proljetni dio prvenstva

Pripreme nogometaša velikokladuškog „Krajišnika“ za proljetni dio prvenstva u Drugoj ligi FBiH – grupa „Zapad“ otpočele su od danas. Nakon izvršenog ljekarskog pregleda, nogometaši su zahvaljujući lijepom vremenu obavili i prvi trening na pomoćnom terenu. Nakon susreta sa Upravom Kluba s igračima su radili treneri Edin Dino Alić i Asim Braco Pajazetović. Alić je inače nedavno imenovan za trenera seniorske selekcije Kluba, a za njegovog zamjenika je odabran Pajazetović.

Pred igračima je sada period održavanja kondicione spreme i odigravanje prijateljskih pripremnih susreta. Prve dvije pripremne utakmice su već dogovorene sa NK „Sloga“ Bosanska Otoka a biće odigrane 17. februara u Bosanskoj Otoci i 03. marta u Velikoj Kladuši. U toku je dogovor oko utvrđivanja termina prijateljskih utakmica sa klubovima iz susjedne R Hrvatske.

Proljetni dio prvenstva u Drugoj ligi FBiH – grupa „Zapad“ počinje 10./11.marta, a prvu utakmicu igrači velikokladuškog „Krajišnika“ odigrat će na gostujućem terenu u Vitezu protiv istoimenog domaćina. Igrače „Krajišnika“ kao novina u nastavku sezone očekuje i komplet nova sportska oprema koja će im uskoro biti podijeljena, a koju će koristi već u Vitezu.

Recimo i to da je u protekla dva dana održana i šesta sjednica Upravnog odbora NK „Krajišnik“ na kojoj su bili prisutni i savjetnici Općinskog načelnika Edina Abdić Pleho i Aladin Ćerimović koji su istaknuli da će NK „Krajišnik“ i u ovoj godini imati obećanu finansijsku podršku Općinskog organa uprave kroz planirani grant ali i putem Sportskog saveza, te da će Općina pomoći sve ovogodišnje aktivnosti koje su planirane za obilježavanje 80.-te godišnjice Kluba. Također,  dogovoreno je i da će NK „Krajišnik“ biti glavni organizator malonogometnog turnira povodom ovogodišnjeg obilježava 23.februara – Dana Općine Velika Kladuša.

(Radio Velika Kladuša)

Facebook Comments