Nogomet (V.K.) Novosti V. Kladuša

Obavljena prozivka nogometaša „Krajišnika“

U prostorijama Gradske sportske dvorane u Velikoj Kladuši danas je održana prozivka nogometaša „Krajišnika“. Prozivci su se odazvali većinom nogometaši iz jesenjeg dijela sezone, te par novih igrača, kao i igrača koji su u ranijem periodu nastupali za Klub.

Prisutnim igračima obratili su se Safet Ćordić, predsjednik Kluba, Sulejman Behrić, član Uprave, kao i treneri Edin Alić i Asim Pajazetović, koji su kazali da ekipa samo zajedništvom i zalaganjem na terenu može ispuniti svoj cilj, a to je opstanak u ligi jer situacija na tabeli nije nimalo zadovoljavajuća za „Krajišnik“ i svi igrači moraju biti spremni na grčevitu borbu za svaki bod.

Dogovoreno je da pripreme počinju od subote, 27.januara kada je zakazan i prvi trening u 11:00h, a u narednom periodu biće održani i ljekarski pregledi i testiranja, kao i odigravanje prijateljskih pripremnih susreta.

Prve dvije pripremne utakmice su već dogovorene sa NK „Sloga“ Bosanska Otoka a biće odigrane 17.02.2018. u Bosanskoj Otoci i 03.03.2018. u Velikoj Kladuši. U Planu Uprave Kluba je i odigravanje još nekoliko prijateljskih utakmica sa klubovima iz susjedne R Hrvatske.

NK „Krajišnik“ Velika Kladuša jesenji dio sezone 2017./2018. u Drugoj ligi FBiH – grupa „Zapad“ okončao je na pretposljednjem mjestu ligaške tabele sa osvojenih 10 bodova uz gol razliku 13:41. U tom djelu su ostvarili tri pobjede, jedan neriješen rezultat i upisali čak devet poraza. Proljetni dio prvenstva u Drugoj ligi FBiH – grupa „Zapad“ počinje 10./11.marta, a prvu utakmicu igrači velikokladuškog „Krajišnika“ odigrat će na gostujućem terenu u Vitezu protiv istoimenog domaćina.

Facebook Comments