Bihać Novosti Pojedinci Rezime U ŽIŽI

EKSKLUZIVNO: Adnan Zećirević, sportaš koji trenira 365 dana u godini

Portal usksport.ba u Novu 2018. godinu ulazi sa lijepom pričom o sportisti grada Bihaća jer mi često pišemo o običnim ljudima, sportašima o kojima je malo toga ili nikako kazano, a posebno napisano. U narednom članku želimo Vas upoznati sa životnom i sportskom pričom o odbojkašu i nosiocu igre OK Bihać.

Adnan Zećirević, popularni “Zećir” rođen je u Bihaću 20.11.1994. godine, a završio je Gimnaziju u Bihaću. Sa odbojkom se počeo baviti već od sedmog razreda osnovne škole, a zahvaljujući profesoru Fizičkog i tjelesnog odgoja, Jasminu Budimliću, pristupio je odbojkaškom klubu Bihać, gdje i danas uspješno nastupa u okviru Super lige FBiH, kao kapiten ekipe. Nositelj je i veliki motivator ekipe iz Bihaća. U klubu je igrao na skoro svim pozicijama, a na poziciji libera je nastupao kao najmlađi u tadašnjoj seniorskoj ekipi OK Bihać, a danas je na poziciji primača-napadača, gdje postiže odlične poene i rezultate za OK Bihać.

Adnan je jedan od rijetkih sportaša našeg grada, kantona i šire, koji posjeduje strahovitu volju, upornost i snagu, kroz svoj životni i sportski vijek. U naslovu ovog zanimljivog članka nismo bespotrebno napisali, da Adnanovi treninzi traju 365 dana u godini. Tako doista i jeste jer Adnan, kada nije na parketu, onda je na pješačkim stazama u borićima, stadionu NK Jedinstva, Stensu ili na drugom mjestu, koje upražnjava za svoje treninge. Nerijetko je i na biciklu i biciklističkim stazama, a najmanje u automobilu, kojeg je skoro i zaboravio voziti, a položio je vozački ispit prije četiri godine. Ne odustaje Adnan nikad, pa je često viđen na parketu u društvu naših djevojaka odbojkašica ŽOK Bihać, sa kojima također često trenira. Zaista su rijetki sportaši, koji rade individualno na svojoj spremnosti, kao što je Adnan Zećirević. Sigurnost, disciplina, motivacija, izdržljivost i još mnogo toga krasi našeg “Zećira”, a nezamisliva je igra OK Bihać bez njegovog prisustva u igri jer unosi strahovitu energiju i sigurnost ekipe, a često se u dvorani Luke u Bihaću u toku igre čuju njegovi motivacijski krici, od kojih se čovjek naježi.

 

 

Zaista impresivan sportski život našeg sugrađanina i velika volja, motivacija, te strahovita izdržljivost našeg popularnog “Zećira”, a energija koju posjeduje, svakako treba da bude za primjer svim mladim sportašima, a i ostalim, kako i na koji način nikad ne treba odustati u sportsko rekreativnom  životu.

Za Adnana Zećirevića ne postoji dan kada ne trenira, a ko zna možda ga već sutra ponovo sretnemo Podno borića ili na vožnji bicikla ili negdje na trčanju na obližnjim terenima jer “Zećir” željno isčekuje pripreme svog kluba, a do tada marljivo radi i trenira.

Sretno u daljoj karijeri!!

 

 

 

 

 

U nastavku pogledajte video snimljen na individualnim treninzima Adnana Zećirevića, popularnog “Zećira”.

“Kad poželiš odustati, sjeti se razloga zbog kojih si izdržao toliko dugo”!

'Šest ili sedam ujutro, nije važno. Navečer bih uzeo ključ, otvorio vrata dvorane i trenirao. Čistačice i ja. One bi radile svoje, ja svoje. Nikad nisam propustio jutarnji trening. Nikad. Uzmem loptu, ubacim 500 ili više. Postavim stolice i driblam. I tako satima. I uživam.'' Drazen Petrovic

Posted by Adnan Zecirevic on 31. kolovoza 2016

 

Kad pozelis odustati, sjeti se razloga zbog kojih si izdržao toliko dugo.

Posted by Adnan Zecirevic on 21. lipnja 2016

 

 

Facebook Comments