Mix sportova (V.K.) Novosti V. Kladuša

Završene Općinske sportske igre „Velika Kladuša 2017“: Sveukupni pobjednik ekipa „Limotehna“

Sport je dominirao kada je u pitanju mjesec novembar u Velikoj Kladuši. Manifestacija Općinske sportske igre „Velika Kladuša 2017“ donijela je različite sadržaje u muškoj i ženskoj konkurenciji, gdje su posjetitelji u Gradskoj sportskoj dvorani u proteklim danima mogli uživati u izuzetno fer i sportskom nadmetanju. Titulu sveukupnog pobjednika sportskih igara na kraju je odnijela ekipa „Limotehna“, koja je ovaj rezultat ostvarila osvajanjem prvih mjesta u malom nogometu za veterane, košarci, te odbojci za žene.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Manifestacija je završena turnirom u šahu, revijalnom utakmicom za žene, te finalnom utakmicom u malom nogometu u kojoj su se sastali ekipe „Lizis“ i „Akrobat“. U uzbudljivoj utakmici u kojoj je „Akrobat“ vodio nakon prvog poluvremena 2:1, u nastavku dolazi do preokreta, te „Lizis“ osvaja turnir u malom nogometu rezultatom 3:2. Treću poziciju u malom nogometu osvojila je ekipa „Boss star“. Najboljim igračem turnira proglašen je Selvedin Ćatić iz ekipe „Lizis“, dok je najbolji golman iz ekipe „Akrobat, Alen Sagrković.

U malom nogometu u konkurenciji veterana, najbolji su bili veterani „Limotehne“, drugo mjesto odnijeli su veterani iz ekipe „Caffe bar Armani“, dok su treći bili veterani NK „Mladost“ Vrnograč.

Kada je u pitanju košarka u muškoj konkurenciji, najbolja ekipa je bila „Limotehna“, a drugu poziciju odnijela je ekipa „Općina Velika Kladuša“U ženskoj konkurenciji, prvo mjesto bio je „Lizis“, a drugo FS „Seka“.

Turnir u odbojci za žene ponudio je zanimljive mečeve, a najuspješnijom se na kraju pokazala ekipa „Limotehna“ koja je u finalu sa 2:0 u setovima pobjedila ekipu „Lizis“. U borbi za treće mjesto sastale su se ekipe „Seka“ i „Prosvjeta“, a pobjedom od 2:0 u setovima pehar za ovo mjesto osvojila je ekipa „Seka“. Najboljom igračicom turnira proglašena je Samra Nezirević.

Zanimljivo je bilo i na turniru u šahu koji se igrao u pojedinačnoj konkurenciji. Najboljim se pokazao Sabahet Hadžić, drugo mjesto osvojio je Hasan Džebić, , a treće Ervin Dizdarević.

Najboljom “Fair play” ekipom u muškoj konkurenciji pokazala se “MZ Glinica“, dok je ovu nagradu u ženskoj konkurenciji ponijela ekipa “Prosvjeta”. Po okončanju turnira uslijedila je svečanost dodjele pehara i nagrada najuspješnijim ekipama i pojedincima.

Izvor: radiovkladusa.ba

Facebook Comments