Najave (V.K.) Novosti V. Kladuša

„Općinske sportske igre Velika Kladuša 2017“ od 10. do 25. novembra

Organizacioni odbor za provođenje Igara obavještava  sve zainteresirane da su u toku prijave za sve sportske discipline u muškoj i ženskoj konkurenciji. Pravo učešća na Općinskim sportskim igrama imaju građani stariji od 18 godina sa prebivalištem ili zaposlenjem na području općine Velika Kladuša.

Muškarci se mogu prijaviti za sljedeće discipline:

–  mali nogomet (kategorija „seniori“ osobe starije od 18 godina i kategorija „veterani 37+“)

– košarka (u jednoj ekipi mogu biti maksimalno prijavljena dva registrirana igrača koji imaju zabilježene nastupe u zadnje dvije godine).

Žene se mogu prijaviti u disciplinama:

– košarka,

– odbojka 

– mali nogomet.

 Također, svi zainteresirani se mogu prijaviti i za takmičenje u šahu koje će biti realizirano u pojedinačnoj konkurenciji. Učešće na Općinskim sportskim igrama je besplatno (bez kotizacije).

Za najbolje učesnike predviđene su nagrade (pehari, statue, besplatni termini u Gradskoj sportskoj dvorani i sportska oprema), dok će sveukupan pobjednik Igara dobiti prijelazni pehar.

Prijave ekipa vrše se na broj: 061 – 235 – 265 (kontakt osoba Senad Šehić-Fašo) ili lično u Općini Velika Kladuša (Kancelarija Ureda za dijasporu), svakim radnim danom od 07:30h do 16:00h, najkasnije do srijede, 08. novembra.

Općinske sportske igre promovišu fer i sportsku igru kao i rekreativno bavljenje sportom i iz tog razloga budite i Vi dio ovogodišnje manifestacije od 10. do 25. novembra u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Kladuši.

Izvor: radiovkladusa.ba

Facebook Comments