Bihać Klubovi Novosti Rezime U ŽIŽI

25. godina postojanja MNK Boca Juniors iz Bihaća

Jedan od rijetkih malonogometnih klubova koji egzistiraju na našem kantonu je i MNK Boca Juniors, koja je proteklog vikenda proslavila 25. godina svog postojanja. Tom prigodom su ugostili MNK Labin iz susjedne Hrvatske i odigrali prijateljski meč, a uspješniji su bili naši hakleri savladavši ekipu iz Labina rezultatom 7:0.

Za Boca Juniors pogađali su:  2x Ćoralić, a u listu strijelaca su se upisali i Šehić, Seferović, Hadžić, Žerić i Dedić.

Vrijedno pomena da je za MNK Labin nastupio Miloš Hrstić, reprezentativac bivše Jugoslavije, učesnik SP 1982. godine u Španiji.

Rezultat ovog susreta je svakako bio u drugom planu, a svi učesnici nakon odigranog susreta su nastavili druženje u slavljeničkom raspoloženju.

Dječija igra i zaljubljenost u nogomet je prerasla prije četvrt stoljeća u nešto veće. Osnovana je malonogometna ekipa Boca Juniors. Daleke 1992. godine ekipu su sačinjavali: Šemsudin Dizdarević, Alen Begić, Nermin Begatović, Enver Seferović, Zoran Rebernik, Dino Zahirović, Miroslav Tomić i Elvis Mehadžić.

U 25.godina postojanja ekipa MNK Boca Juniors bilježi zapažene rezultate na turnirima u Bihaću i šire. Osvajali su prva mjesta u skor svim kategorijama ( juniori, seniori, veterani…), te brojna druga i treća mjesta.

Boca Juniors takođe uzima učešće na jednom od najvećih i najkvalitetnijih turnira u malom nogometu u susjednoj Hrvatskoja na popularnoj “Kutiji Šibica” u Zagrebu.

Tradicionalno nastupaju i na veteranskom turniru malog nogometa u Novigradu (HR).

Najveći uspjeh ekipe je svakako veliko prijateljstvo i ljudi, koji čine dio ove malonogometne magije u Bihaću. U ekipi je prepoznatljivo samopoštovanje i izuzetno kvalitetni, ne iskvareni međuljudski odnosi, koji vladaju tokom svih proteklih godina.

Priuritet ekipe MNK Boca Juniors i glavni zadatak je sticanje novih prijateljstava sa zaljubljenicima malog nogometa, kako u našem kantonu, tako i van granica naše BiH.

Trenutno podršku imaju od tridesetak vjernih članova, koji podržavaju ekipu i vjerno je prate, a posebno se zahvaljuju vjernim sponzorima, koji im pomažu u njihovom radu, a to su:

BH Telecom, Pizzeria Asa, Unimatrix, Denaro- centar za krovove i Čavkunović Bau.

“Udruženje za razvoj i promociju sporta USKsport.ba, Prvi sportski portal USKsport.ba, upućuje iskrene čestitke na istrajnosti povodom 25.godišnjice ekipi MNK Boca Juniors”.

MNK BOCA JUNIORS 1992

MNK BOCA JUNIORS NAKO 25. GODINA POSTOJANJA

 

Facebook Comments