B.Krupa Nogomet (B.K.) Novosti

NŠ Feniks iz Bos. Krupe osvojila 4.mjesto na “Sarajevo KUP 2017”

Nogometna škola Feniks iz Bosanske Krupe je uzela učešće na veoma jakom nogometnom turniru “Sarajevo KUP 2017” i osvojila odlično četvrto mjesto u super jakoj konkurenciji, što je svakako za veliku pohvalu.

Pored Feniksa na turniru su učestvovali i djeca Marsonije, Vojvodine, Sarajeva, Željezničara i još nekoliko zapaženih ekipa.

Feniksi su odigrali prvi susret sa ekipom TOP GOL iz Sarajeva neriješenim rezultatom 0:0 i ako su pokazali odličnu kreativnu igru i iz nekoliko veoma povoljnih prilika nisu uspjeli pogoditi mrežu protivnika ali u drugom susretu su bili efikasniji savladavši ekipu ŠAMPION SARAJEVO sa visokih 3:1.

I u trećoj utakmici Feniksi su dominirali i ovaj put savladali ekipu FA ATLETIKO rezultatom 2:1, a potom su uslijedile utakmice 1/4 finala gdje su Feniksi za protivnika imali Željezničar iz Sarajeva, kojeg su savladali rezultatom 3:2, nakon bolje izvedenih udaraca sa bijele tačke. Regularni dio susreta je protekao rezultatom 0:0.

U 1/2 finala “Sarajevo KUP-a” za protivnika imaju veoma jaku ekipu FK SARAJEVA, koju na žalost nisu uspjeli pobjediti i ako su imali četiri izgledne prilike za postizanje gola. Pored gola koji im je poništen, Feniksi su odigrali ovaj susret veoma zapaženo.

Umor i iscrpljenost omladinaca NŠ Feniks je uzrok poraza u utakmici za treće mjesto, gdje su za protivnika imali ekipu FA AKADEMIKA, sa kojom su odigrali neriješeno 0:0, a nakon boljih udaraca sa bijele tačke, rezultatom 3:2 Feniksi su poraženi.

Iskrene čestitke Upravi kluba NŠ Feniks iz Bosanske Krupe, na odlično ostvarenom rezultatu u Sarajevu.

 

Facebook Comments