C-LIGA 2017 C-liga Cazin 2017 Cazin Klubovi Novosti PREGLED C-LIGA 2017 Rezime U ŽIŽI

C-LIGA: Okončana deveta sezona C-LIGE Cazin 2017

Dvanaestim po redu malonogometnim turnirom u okviru C-LIGE sezona 2017, koji se okončao sinoć na Konjodoru, uspješno je završena jedina malonogometna liga našeg kantona za sezonu 2017. Organizator ove prepoznatljive i veoma atraktivne sportske, malonogometne manifestacije  je Udruženje C-LIGA Cazin, koja na veoma kvalitetan način i sasvim profesionalno organizuje malonogometne turnire širom kantona i tako ljubitelji malog nogometa, odnosno futsala, imaju priliku da prate i uživaju u majstorijama naših i haklera sa strane na betonskim malonogometnim terenima.

U sezoni 2017, a u organizaciji Udruženja C-LIGA Cazin je odigrano ukupno dvanaest od četrnaest planiranih malonogometnih turnira širom kantona. Gata, G.Koprivna, Prošići, Ćoralići, Tržac, C-CUP Cazin, Brekovica, Vrsta, Pivnice, Šturlić, Polje i Konjodor, su uspješno odrađeni malonogometni turniri u sezoni 2017 C-LIGE Cazin i veoma je teško izdvojiti neki od njih, po kvalitetu i organizacijskom dijelu.

Svaki od pomenutih malonogometnih spektakla je na svoj način prepoznatljiv i veoma atraktivan, svaki od njih ima svoje posebne sportske, organizacijske i druge kvalitete, a posebno raduje posjećenost svih turnira, koja je ove godine na najvećem nivou. Naravno kvalitetnim radom, novinama u samim natjecanjima, te mnogim iznenađenjima, Udruženje C-LIGA Cazin nam je priuštila zaista veliku i nezaboravnu sezonu 2017.

Nije sve završeno, naravno ostalo je ono najbolje, šećer za kraj veliki malonogometni/futsal spektakl završnica C -LIGE, koja će u narednom periodu biti odigrana u Sportskoj dvorani u Cazinu, kao i ranijih godina. Naravno ostali su oni najbolji TOP 8 ekipa koje će se boriti u konačnici za naslov prvaka C-LIGE 2017.

Veliki “Futsal Masters 2017” je na rasporedu u narednom periodu.

“Udruženje C-LIGA Cazin se ovim putem zahvaljuje svim pokroviteljima malonogometnog izdanja C- LIGE sezona 2017, kao i svojim vjernim sponzorima, te medijskim pokroviteljima, a posebne zahvale idu na adresu organizatora ovogodišnjih izdanja malonogometnih turnira u okviru C-LIGE Cazin 2017”.

KONAČNA TABELA “C-LIGA SEZONA 2017”

LISTA STRIJELACA

SVI POBJEDNICI

 

 

Facebook Comments