B.Krupa Nogomet (B.K.) Novosti

Odigran 4.Nogometni turnir “SLOGA 1922”

Unatoč lošim vremenskim uslovima i kiši koja je padala skoro cijeli dan, juče (12.08) je u Bos.Otoci na stadionu Bare odigran 4.Nogometni turnir “SLOGA 1922”, za dječake i djevojčice u selekcijama U-10 (generacija 2007/08) i U – 12 (generacija 2005/06).

Učešće je uzelo preko 200 djevojčica i dječaka, 18 ekipa iz deset nogometnih klubova ili škola nogometa.Nakon grupne faze u selekciji U-10 u polufinalu su se sastali NK Sloga i ŠF Bubamara iz Bos.Novog, a bolji su bili nogometaši Sloge i slavili sa 3:0, dok je drugi polufinalni par bio NŠ Feniks i NK Radnički iz Ripča, a slavio je Feniks rezultatom od 2:0.

Tako su se u finalu sastali NŠ Feniks i NK Sloga, a pobjednici su bili mladi nogometaši Sloge koji su slavili rezultatom 2:0.

Konačan poredak u selekciji U-10 je slijedeći:

1.mjesto NK Sloga,

2.mjesto NŠ Feniks,

3.mjesto NK Radnički

Za najboljeg strijelca turnira sa 4 postignuta gola proglašen je Sandi Rekić (ŠN Feniks), najbolji golman turnir Alim Šahinović (NK Sloga), dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Husein Sumbuljević (NK Sloga).

U selekciji U-12 ,polufinalni parovi su bili NK Sloga – NK Olimpija (Tržac), u regularnom dijelu utakmica je završena sa 1:1, a nakon izvođenja penala spretniji i sretniji su bili mladi nogometaši iz Tržca, koji su se plasirali u finale.

U drugom polufinalnom susretu bolja je bila ŠN Zvijezda iz V.Kladuše, koja je slavila protiv NK Ćoralići sa 2:0.

U finalu su se sastali NK Olimpija i ŠN Zvijezda, a pobjednika smo dobili nakon izvođenja penala,a bila je to ŠN Zvijezda.

Poredak u U-12 selekciji na 4.nogometnom turniru “SLOGA 1922” je slijedeći:

1.mjesto – ŠN Zvijezda,

2.mjesto – NK Olimpija,

3.mjesto – NK Sloga.

Za najboljeg strijelca proglašen je Dino Topić (NK Ćoralići), najbolji golman turnira bio je Tarik Behrić (ŠN Zvijezda), dok je za najboljeg igrača turnira proglašen Adnan Šabić (ŠN Zvijezda).

Pehare, statue i medalje najboljima uručili su predsjednik NK Sloga Đemaludin Čaušević, te potpredsjednik NS USK i potpredsjednik NK Sloga Emir Begić.

Posebne pohvale idu roditeljima naše djece koja su uzela u učešće u organizaciji ovog turnira.

Autor: Mensud Čaušević

Facebook Comments