Klubovi Novosti Rezime U ŽIŽI

Šest priznanja za naše sportiste invalide USK-a za 2016 godinu

Sarajevo je jučer bilo domaćin manifestacije proglašenja najboljih Sportista BiH 2016, osoba sa invaliditetom. Odlične rezultate su postigli naši sportisti sa Unsko-sanskog kantona, pa su ekipno i pojedinačno, osvojene posebne nagrade za uspjehe u protekloj 2016 godini.

Topalović Rasim iz Bužima je proglašen za sportistu 2016 godine u BiH, inače kategorija pikado.

Topić Ibrahim iz Cazina,  trener malonogometne ekipe invalida je proglašen najboljim trenerom 2016 godine

Dino Dizdarić iz Bihaća košarkaš u kolicima, član KIK Una Sana, proglašen je za najboljeg, mladog ,perspektivnog sportaša 2016 godine.

Najbolji sportaši invalidi ekipno su Pikado ekipa iz Ključa, kao i malonogometna ekipa invalida iz Cazina.

Svakako, sasvim zasluženo je došlo i priznanje našem bivšem reprezentativcu i kapitenu košarke u kolicima, Alagi Pašiću iz Bihaća, nakon odlične organizacije Evropskog prvenstva košarke u kolicima u Sarajevu, gdje se okupilo deset zemalja sa preko dvije stotine i pedeset učesnika.

Predsjednik SSI USK-a gosp. Mirsad Nuhanović je izuzetno zadovoljan uspjehom naših sportaša a ekskluzivno za naš portal dao je i kratku izjavu:

” Sve učinjeno i postignuto u polju invalidskog sporta u 2016 godini,  sa našeg kantona je evo konačno i kvalitetno nagrađeno. Ponosni smo na naše pojedince, kao i ekipe nosioce priznanja najboljih u 2016 godini. Od dvadeset i jednog ukupnog broja priznanja, na naš kanton je došlo šest priznanja, što je za svaku pohvalu, dok je na sve ostale kantone otišlo petnaest priznanja”.

Iskrene čestitke našim sportašima invalidima, nosiocima priznanja, upućuje i uredništvo portala usksport.ba

 

 

Facebook Comments